Selectează o Pagină

ing asigurari de viata

Informatia corecta si reala privind activitatile pe piata asigurarilor de viata a ING din Romania, ca parte a diviziei europene a ING Group, se circumscrie unui scenariu de baza care prevede lansarea unei oferte publice initiale (IPO), cu obiectivul final de crea un business independent.

Acordul agreat de ING Group si statul olandez cu Comisia Europeana privind planul de reorganizare initiat in 2009, asa cum a fost redefinit recent ofera Grupului ING mai mult timp si flexibilitate pentru identificarea si adoptarea celor mai bune solutii in concordanta cu conditiile specifice de piata locala, climatul economic si oportunitatile concrete existente in fiecare regiune in parte. In cazul businessului din Europa, acordul in forma actualizata prevede ca mai mult de 50% din proces sa fie incheiat pana la sfarsitul anului 2015, iar diferenta pana la finalul anului 2018. In practica, planificarea termenelor concrete va tine cont de conditiile de piata si stadiul de pregatire al procesului.
Ca atare, extrapolarea masurilor luate de ING Grup in alte piete (precum America de Nord sau Asia) pentru a anticipa deciziile care ar putea fi adoptate in privinta activitatilor din Europa (si implicit din Romania) raman un demers incorect, fara un fundament solid. Ce parere au cei care sunt direct afectati si beneficiari ale produselor respective?