Acum 6 luni, mass media vuia anuntand ca Romania a ramas fara mici

Multa lume a putut vedea undeva in luna iunie, pe canalele de stiri, reportaje despre un incendiu de proportii în comuna Voluntari, aproape de soseaua de Centura a Bucurestiului, la un depozit al unei fabrici de procesat carne. Depozitul în discutie, avea o suprafata de 2000 mp si apartinea societatii comerciale Doly-Com SRL, oarecum necunoscuta dupa numele societatii, insa foarte cunoscuta dupa brandul produselor de carne comercializate în lanturi de super marketuri, hyper marketuri si retele de magazine cash and carry, si anume Kravys. Dupa aproximativ 6 luni, iata ca dosarul de dauna deschis la Allianz-Tiriac Asigurari se inchide, asiguratorul platind catre Doly-Com SRL 1.8 mil EUR despagubire pentru daunele produse în incendiu cladirilor si mijloacelor fixe, conform politei de asigurare de bunuri, activata in urma producerii evenimentului. Brokerul politei este Raiffeisen Broker de Asigurare-Reasigurare, care impreuna cu Allianz Tiriac Asigurari s-au declarat foarte multumiti de solutionarea dosarului de dauna, de timpul de lichidare a daunei raportat la nivelul de complexitate al cazului, suma platita ca despagubire fiind si una dintre cele mai mari platite de Allianz Tiriac Asigurari in ultimii ani catre un asigurat persoana juridica, pentru acest tip de polita.

Servicii de calitate în asigurari si in lichidarea daunelor

Iata cum importanti jucatori pe piata asigurarilor din România, îti pot uni eforturile si pot solutiona dosare de dauna in mod corect asigurand un confort psihic si financiar asiguratului, mai ales când este vorba de o afacere de calibru mare.
Acest lucru a fost posibil cu ajutorul expertilor tehnici angajati de Pavalascu Risk Consultants SRL si a specialistilor din companie, care au acordat o atentie si o importanta deosebite acestui caz, atat datorita sumei mari asigurate, cat si datorita relatiei cu Allianz Tiriac Asigurari, considerat al treilea asigurator local dupa nivelul primelor subscrise în anul 2012.

Concluzii finale

Acesta nu este decat un exemplu, care arata inca o data efectele benefice ale unei politici de externalizare a serviciilor de lichidare a daunelor, ajungandu-se ca în final Asiguratul sa fie multumit si impacat cu gandul ca a fost despagubit in mod corect, Asiguratorul sa fie constient ca a platit suma justa ca despagubire si amandoi au beneficiat de transparenta in ajustarea daunei, cat si brokerul care se poate auto felicita ca a recomandat clientului o societate de asigurari precum Allianz Tiriac Asigurari si ca, eventual, s-a specificat în polita ca în caz de dauna, dosarul de dauna odata deschis, va fi instrumentat de un tert, pentru mai multa transparenta si corectitudine in lichidarea daunei.
Ca si cuvinte de incheiere: Asa ar trebui sa se lucreze in toate companiile de asigurari din Romania, pentru a ne alinia standardelor din piata europeana a asigurarilor.